11. Borsch [...la màgia de l'ordre]





Fa unes setmanes vaig comprar un llibre. Si en fa de temps que no n'havia comprat cap! Com ja us havia dit en un altre post he començat a buidar casa meva del que és innecessari i vet aquí que em va caure a les mans el llibre de Marie Kondo "La màgia de l'ordre".
Quan va aparèixer al mercat l'any 2016 va ser tot un best-seller. Llavors vaig estar llegint per internet diversos articles i veient els seus vídeos sobre com plegar la roba.
Res a veure amb la màgia que suposa llegir el seu llibre de principi a fi i impregnar-se de la seva filosofia. Segons ella posar ordre i desfer-se de tot el que acumulem no tan sols ens facilitarà la vida sinó que ens la canviarà.
I és que tot es basa en un principi molt simple: el que t'envolta et provoca "l'espurna de l'alegria"? El que hi ha a la teva vida "et fa feliç"? O simplement està allà per acumulació, per desídia, per racaneria, per sentimentalisme?

Et recomano que el llegeixis. I com que aquesta setmana torna a fer fred de valent, et deixo amb una sopa russa a base de remolatxa que segur que et farà entrar en calor.

Ingredients
2 remolatxes grans
* 2 pastanagues
* 1 ceba
1 nap
1 xirivia
* 1 porro
* 3 cullerades de salsa de tomàquet
Sal, pebre negre i pebre vermell dolç de la Vera
Crema agra o iogurt grec (opcional)

Preparació
1. Tallem ben petites totes les verdures
2. Comencem per sofregir una mica la ceba.
3. Després hi afegim la pastanaga, el nap i la xirivia. A continuació el porro.
4. Daurem les verdures a foc viu. Després hi afegim les remolatxes, deixem que faci una mica de xup-xup.
5. Tot seguit afegim la salsa de tomàquet, la sal i els pebres. Ho remenem a foc viu uns 5 minuts.
5. Hi aboquem 2 litres d'aigua i deixem que bulli durant 1,5 o 2 hores a foc lent, fins que les verdures estiguin toves.

Consells
Aquesta sopa es pot fer amb qualsevol verdura que tinguem a mà. També se li poden afegir les fulles de la remolatxa o col o bledes. Tradicionalment a Rússia es serveix acompanyat de crema agra, a mi personalment no m'agrada. El que sí m'agrada és que tingui un puntet de picant, el pots aconseguir fàcilment sent generosa amb el pebre.

Dietes
Aquesta recepta és compatible amb:
Dieta alcalina
Dieta amucosa (SCDA)
Dieta paleo 
Dieta vegetariana
Dieta vegana
Sense gluten
Sense lactosa
Whole 30

També et pot interessar:

............