5. Cous cous de coliflor [... 40 dies]


Seguim en època de Quaresma i avui us vull parlar del número 40, un número considerat des d'antic el període de temps necessari per produir un canvi en una persona, per trencar un hàbit o per adquirir-ne un de nou.
També és el temps que cal per a sanar el cos, per exemple després del part, o per aïllar-lo per a la seva recuperació.
Són molts els exemples que podem trobar: el temps que va durar el diluvi, el temps que va passar Jonàs dins de la balena o els dies que va passar Jesús en el desert.
Trobem el mateix a altres cultures. Per exemple per als musulmans és el temps que les ànimes han d'esperar a ser jutjades per entrar al paradís.
A ioga aquesta setmana hem estat fent un exercici anomenat Sat Kriya, que ha de realitzar-se durant 40 dies consecutius per a obtenir els seus beneficis.
L'efecte de la quarantena es pot produir per aïllament o per repetició d'hàbits i és molt utilitzada en teràpies de descodificació.

Continuem doncs, amb la nostra quarantena de quaresma, avui amb un plat que està molt de moda i que espero que proveu, perquè és diferent del que es pot esperar d'un plat de coliflor.


Ingredients
1 coliflor
* Suc de mitja llimona
Espècies o herbes aromàtiques al gust


Preparació
1. Utilitzem només la part de les flors. Reservem els tronquets i les fulles per a un altre plat
2. 
Posem totes les flors al processador d'aliments i les triturem fins que tinguin la mida d'un gra d'arròs.
3. Podem escollir dues maneres de cocció: al vapor o saltejat en una paella.
4. Amanim amb oli, sal i llimona. 

Consells
És important conservar un tacte cruixent, per tant amb uns 3 minuts al vapor o saltejat durant 5 minuts, n'hi hauria d'haver prou. Queda molt bé acompanyat de verdures al curri, però també es pot fer en amanida amb hortalisses fresques. 
Es pot amanir de diferents maneres segons el plat que volem acompanyar. Simplement amb llimona i herbes provençals està deliciós.

Dietes
Aquesta recepta és compatible amb:
Dieta alcalina
Dieta amucosa (SCDA)
Dieta paleo 
Dieta vegetariana
Dieta vegana
Sense gluten
Sense lactosa
Whole 30

També et pot interessar:

............