4. Amanida de brócoli [... les bones notícies]





No sé si ho sabeu, però des de fa anys que no segueixo les notícies. De fet, no miro mai la televisió, ni llegeixo els diaris. 
La raó?  No en seria una sola, sinó un conjunt de raons, però entre les que pesen més us en diria tres: evitar la programació mediàtica, exercir el poder de decidir informar-me dels temes que realment m'interessen i  finalment, centrar la meva atenció en notícies positives, aquelles que segons els programadors de notícies, no interessen a ningú.

D'aquestes notícies positives ahir en vaig llegir dues, són dos invents que aportaran més qualitat a la vida de moltes persones. Aquí teniu els enllaços:
1. Menjadores d'escombraries flotants devoren tones d'escombraries
2. Yakka i Waterseer. Dos sistemes per recollir l'aigua de la boira

I tornant a la cuina, avui una amanida sense enciam. És molt depurativa i eficient per netejar toxines, molt adequada per a aquest període de Quaresma.

Ingredients
3 pastanagues grans
* 1/2 bròcoli
2 grapats grans de fulles d'espinac
1/4 d'una col llombarda
Un grapat de panses de Corint (opcional)

Preparació
1. Posem tots els ingredients per separat al processador d'aliments i els triturem.
2. Els barregem bé en un bol.
3. Amanim amb la salsa de mostassa (recepta en aquest enllaç)

Consells
Del bròcoli només en posem les floretes, sense els talls els quals reservarem per a un altre plat.
Amaniu a taula, d'aquesta manera els ingredients es conservaran cruixents i si us en sobra la podreu guardar a la nevera per a un altre dia.

Dietes
Aquesta recepta és compatible amb:
Dieta alcalina
Dieta amucosa (SCDA)
Dieta paleo 
Dieta vegetariana
Dieta vegana
Sense gluten
Sense lactosa
Whole 30

Enllaços
http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia2/ciencia_futurebeyond103.htm
http://ecoinventos.com

També et pot interessar:

............