7. Amanida de xicoies [...As a service]








Aquesta setmana ha tocat fer neteja de partitures. M'he desfet de més de 10 arxivadors! 
Per què comprar o posseir, si pots utilitzar "com a un servei" ("As a service")?

A banda de la part sanadora que té desfer-se de tot allò que no s'utilitza, el paradigma "com a un servei" em permet utilitzar les coses sense haver de posseir-les. No perdo les partitures, simplement les tinc accessibles a través d'internet gràcies al projecte comunitari ISMLP.

El mateix m'ha passat amb la música i les pel·lícules. Gràcies a l'Spotify i Netflix puc disposar de música i pel·lícules sense necessitat de comprar el CD o el DVD.

Molts dels projectes "As a service" es basen en la col·laboració entre els usuaris. D'altres són fruit d'iniciatives empresarials que posen al nostre abast una quantitat incomptable de recursos a un preu ínfim comparat amb què ens costaria disposar-ne en possessió.

"As a service" és una tendència que ja s'està imposant amb la música i les pel·lícules, però que segurament ben aviat aplicarem en altres camps com els vehicles (Uber), les cases (Airbnb), el software i tantes altres coses que posseïm per utilitzar-les en contades ocasions.

En fi, la primavera ja és aquí i us animo a sortir al camp i recol·lectar xicoies, ara són ben tendres i a l'amanida estan boníssimes!


Ingredients
4 xicoies (dents de lleó)
* 2 grapats de fulles d'espinacs
Fonoll fresc
Nous (opcional)
Per a la vinagreta: una cullerada de melmelada de nabius, mig got d'oli, el suc de mitja llimona, sal i pebre.

Preparació
1. Rentem bé les xicoies, separem les fulles i les tallem
2. Barregem les xicoies i les fulles d'espinac en un bol.
3. Amb la mandolina fem encenalls de fonoll i els afegim al bol.
4. Barregem tots els ingredients de la vinagreta i els batem bé. 
5. Afegim les nous (opcional) i amanim amb la vinagreta.

Consells
Ara és la millor època per collir xicoies. Al camp broten per tot arreu i estan tendres i ufanoses. Són molt riques en ferro, més encara que els espinacs, per això aquesta amanida representa una bona aportació de ferro en un sol plat.

Dietes
Aquesta recepta és compatible amb:
Dieta alcalina
Dieta amucosa (SCDA)
Dieta paleo 
Dieta vegetariana
Dieta vegana
Sense gluten
Sense lactosa
Whole 30

També et pot interessar:

............