9. Vinagreta de fruits secs. [... l'atenció]


Visualitzo la meva ment com una safata d'entrada on arriben pensaments, que no he creat jo. Simplement arriben i jo els penso. Aquestes nits són prolífiques en entrades, mentre dormo arriben noves idees i la meva ment els va donant forma, una a una.

Un d'aquests pensaments es refereix a l'atenció. Acostumem a imaginar el temps com un continu, quan en realitat, no és més que un conjunt de fragments que la nostra ment uneix amb un fil temporal.
Igual que en el famós koan de l'arbre que cau en un bosc on no hi ha ningú, nosaltres no existim sense observador. Podem concebre un món on passin coses sense la presència d’un observador? El món no és més que una sopa quàntica a l'espera que un observador la faci “realitat”. 


La nostra vida funciona de la mateixa manera, no existeix sense la nostra atenció. L'atenció de la nostra ment funciona de forma intermitent, connecta i desconnecta del món contínuament. Sense atenció el món es deté. La funció de la ment és relligar amb el fil temporal tots aquests instants inconnexos en un continu que nosaltres anomenem temps.

Avui us porto una altra vinagreta que ha creat la meva parella i que queda de meravella amb qualsevol amanida de fulla verda.


Ingredients
* Dues cullerades de fruits secs variats
* Una culleradeta de mostassa de Dijon
Mig gotet de vinagre de poma
Dues cullerades d'oli
Sal

Preparació
1. Al morter triturem els fruits secs, amb conte que no quedin massa petits.
2. Hi afegim la resta d'ingredients i remenem tot bé.

Consells
Aquesta vinagreta queda molt bé amb fulles verdes d'enciams, espinacs, col, remolatxa... hem de fer la vinagreta en el moment de servir i no la podem guardar perquè els fruits secs s'estovarien. Hi tirem la vinagreta al moment de servir perquè les fulles es mantinguin fresques i cruixents.

Dietes
Aquesta recepta és compatible amb:
Dieta alcalina
Dieta paleo 
Dieta vegetariana
Dieta vegana
Sense gluten
Sense lactosa
Whole 30

També et pot interessar:

............